Milyen pozitív hatása van egészségünkre nézve a sűrű zöld tea fogyasztása?

A gyakori zöld tea fogyasztás számos kedvező hatással bír. Tumoros betegségek leküzdésében is elengedhetetlen szerepköre van a zöld teának. A zöld teában található egyik alkotóelem a tumoros sejtek halálához vezet

Zöld tea - A folyamatos zöld tea fogyasztás hatása sokak kíváncsiságát felkeltette. Tudniillik a zöld tea tengernyi pozitív hatással bír. Sok kutatási eredmény beszámolt arról, milyen kedvező hatása van, ha zöld teát iszunk. A zöld teák fogyasztása csökkenti a daganatos megbetegedés kialakulásának fenyegetettségét. A kór leküzdésében is segít. A zöld teában lévő egyik molekula olyan folyamatokat kapcsol be, ami a káros sejtek elhalásához vezet. Míg normális sejteket egészségesen hagyja.

A zöld teában és a kávéban egyformán meglelhető a koffein. Zöld tea cikkekért kattintson erre a honlapra. Sok embernek nélkülözhetetlen a korai ébredezésben. Amellett nap közben is szükség van az élénkítő hatású koffeinre. Azonban nem mindegy, hogy zöld tea vagy kávé ivásával juttatjuk testünkbe az értékes koffeint. Általában elmondható, hogy a zöld tea kevesebb koffeint tartalmaz. A zöld teában lévő koffein felhasználása csersavakhoz kapcsolódik, így másképp szívódik fel, mint a kávéban lévő koffein. A frissítő hatás ennek következtében később és visszafogottabban jelentkezik. Ami igen fontos: tovább tart.

Címkék: zöld tea

Forrás: tea.hu, 2017-01-27 12:52