Részecskeszűrő eltávolítás

A részecskeszűrő funkciója az, hogy meggátolja a környezetroncsoló anyagok szabadon távozását

A részecskeszűrő cseréje nagyon magas díj. Nagyon mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni. A minőségi részecskeszűrő ára több százezer Ft. Megannyi rémhír terjed a részecskeszűrővel kapcsolatosan, merthogy a kijavítás költsége nagyon drága.

Gondoljunk a részecskeszűrő eltömődésére, ha a gépjármű üzemanyag fogyasztása megnőtt mialatt a teljesítménye igencsak csökkent. Ha a részecskeszűrő check lámpája felvillan, ne essünk pánikba. Autókázzunk ki a sztrádára és pörgessük fel a fordulatszámot. Ha ez sem oldja meg a gondot, keressünk fel egy részecskeszűrő szakembert. Aki egy új részecskeszűrő árának töredékéért kiégeti a részecskeszűrőt.

A rossz minőségű részecskeszűrőt javítani vagy tisztítani kell. Előbbi rettentően borsos költségű, míg utóbbi kedvezményes árú ötlet. Használt gépkocsi vétele előtt sajnos nem vizsgálható meg a részecskeszűrő állapota. Sajnálatos módon számtalan esetben a részecskeszűrő el van tömődve, de még a check lámpa nem világít. A részecskeszűrő állapota nem ellenőrizhető leszerelés nélkül. Cikkek a Szűrőrészecske részecskeszűrő blogon.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2017-12-27 14:36