Részecskeszűrő kiiktatás - visszapillantó tükör

Kipufogóvég: A részecskeszűrő szerepköre az, hogy meggátolja a környezetroncsoló részecskék szabad távozását

Sportkipufogó: Gondolhatunk a részecskeszűrő hibájára, ha az autó fogyasztása növekedett mialatt a teljesítménye jelentősen romlott. A Szűrőrészecske részecskeszűrő weblapján kereshető tipp. Ha a részecskeszűrő check lámpája felvillan, ne ijedjünk meg. Autókázzunk ki az autópályára és pörgessük meg a sebességet. Ha ez sem oldja meg a gondot, keressünk fel egy részecskeszűrő szakembert. Aki egy új részecskeszűrő árának töredékéért kiégeti a részecskeszűrőt.

Temérdeken nem ismerik tudják, hogy a dízel autók részecskeszűrővel szereltek. A részecskeszűrő szerepe az, hogy akadályozza az egészség- és környezetroncsoló részecskék szabadon távozását. Egy nagyszerű részecskeszűrő a korom kilencven százalékát képes magába ejteni.

Régebbi jármű megvétele előtt sajnos nem tesztelhető le a részecskeszűrő állapota. Sajnos tömérdek esetben a részecskeszűrő el van tömődve, de még a check lámpa nem világít. A részecskeszűrő állapota nem vizsgálható át szétszerelés nélkül. Hibás részecskeszűrőt cserélni vagy kitisztíttatni kell. Előbbi nagyon magas kiadás, amíg utóbbi kedvezményes árú megoldás.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2019-03-16 20:58