A Menyasszonyi ruha fotós szemmel

A Mennasszonyi ruha kiválasztása esküvői fotós szemmel

A mennyasszonyi ruha kiválasztása a mennyasszonyoknak sok gondot okoz. Nagyon nehéz dönteni, megvenni, vagy bérelni érdemesebb, esetleg varratni. Milyen legyen a ruha stílusa, díszítése… Hagyományos esküvői ruha legyen, vagy a Pintereszt-ről merített ötletek közül pl. Amerikai stílusú?

Minden mennyasszony fejében van egy elképzelés, hogy mit szeretne, de az élet sokszor nem pont azt a esküvői ruhát sodorja a kezei közé. Sajnos a pénztárca vastagsága a ruha választáskor nagyon behatárolja a lehetőségeket.

Már sok éve vagyok esküvői fotós, ez idő alatt nagyon sokféle mennyasszonyi ruhát láttam viselés közben. Volt nagyon sok szép ruha az esküvőkön és sok olyan is ami rossz választás volt. Az esküvőkön jellemzőn fehér ruhás mennyasszonyokat fényképeztem, de ma már akár fekete is lehet a ruha. Ha már a ruha színénél tartunk. Fotózás szemszögéből a tört fehér szín a legjobb választás, de természetesen a ruha kiválasztásakor nem ez a fő szempont. A nagyon fehér ruhák és itt szeretném megjegyezni nem mindegy milyen anyagból készül a ruha, azok a leghajlamosabbak a fotókon a kiégésre. Egy profi esküvői fotós nem engedheti meg magának, hogy a mennyasszonyi ruha kiégjen a fotókon! Nézd meg az  esküvői képek  oldalam.

Mikor rossz választás a mennyasszonyi ruha:

  • ha indokolatlanul túl nagy a ruha abroncs
  • ha nem jó az anyag minősége, vakítóan fehér, esetleg gyenge a varrása és szakad
  • ha nagyon régi a stílusa
  • kényelmetlen, nem érzed magad jól benne
  • nem megfelelő fazonú ruha választása

Miért rossz a nagy abroncsos mennyasszonyi ruha?

pl. Nem tudtok egymás mellé állni, a ruha elfog állni ahogy közeledtek egymás felé. Nem fogsz tudni leülni. Van minőségi különbség ruha abroncsok között, a drágább minőségi darabok több mozgást engednek, de azok is korlátozzák a lehetőségeket. Kezdőtánc? Hogy, ha nem tudtok egymás közelébe állni? Beállított fotózás, nem fogsz tudni egy fal mellé állni, mert a ruha nem enged!

Mi a tapasztalatom az olcsó kínai ruhákkal?

Mint ahogy feljebb írtam már, az anyagi lehetőségek nagymértékben behatárolják a mennyasszonyok ruha választási lehetőségeit is, sajnos ezért sokan vesznek Kínai mennyasszonyi ruhát. Az olcsó Kínai ruha a legrosszabb választás, mert ez az ami legkevésbé fotózható. Volt már több olyan esküvő hogy elszakadt a ruha az esküvő közben, nem kis fejfájást okozva a mennyasszonynak.

Fotós szemmel a jó esküvői ruhák:

  • tört fehér, vagy színes
  • jó minőségű anyag, nem ég ki, nem szakad
  • nem abroncsos, de legalábbis nem nagy abroncsos ruha
  • trendi esküvői ruha, tervezők ruhái, elől rövid hátul hosszú fazon, sellőfazon ami kihangsúlyozz az alakot, vállpánt nélküli körte fazonú ruha minőségi csipkével…

Fotós szemmel nagyon jó kiegészítő lehet egy hosszú szép csipkés fátyol, ezt se felejtsétek el.

Kicsi esküvőm lesz minek nekem drága ruha, gondolják sokan, de már több esetben találkoztam varrott nem horror drága, de igen jó mennyasszonyi ruhával. Ebben az esetben saját a ruha, ami nagyon jó, mert ekkor akár másik időpontban is lehet beállított fotózás, nem vagyunk kiszolgáltatva a ruha bérlés nehézségeinek.

Szabó Adrián Esküvői Fotós

Forrás: eskuvo-adrianfoto.hu__https, 2020-04-02 13:07